• гр. Пловдив, България, бул. Пещерско шосе 156 А
  • 032 96 92 30
Алуминиеви парапети - универсална система на монтажни съединения
Парапети

Алуминиеви парапети, аксесоари и елементи за парапетни системи

Колор Метал Т ООД е производител на парапети и ограждащи конструкции от неръждаеми стомани, месинг и алуминий. Фирмата проектира, произвежда, изработва и монтира парапети и разнообразни метални детайли. Парапетни системи и другите продукти на Colour Metal притежават редица преимущества и са предпочитани от множество строителни фирми и частни лица.

Алуминиеви парапетиАлуминиеви парапети Сглобяеми парапети за стълби от алуминийСглобяеми парапети за стълби от алуминий Парапети за стълбищеПарапети за стълбище Балконски парапетиБалконски парапети Парапети за тераси от месинг, алуминии и други неръждаеми металиПарапети за тераси от месинг, алуминии и други неръждаеми метали Неръждаеми парапетиНеръждаеми парапети Неръждаеми оградни конструкцииНеръждаеми оградни конструкции Външни парапети за стълбиВъншни парапети за стълби

Сглобяема алуминиева парапетна система

Предлагаме на Вашето внимание универсална система на монтажни съединения

Системите от детайли тип Парапет представляват вид конструктор, съставен от голям брой унифицирани и лесни за сглобяване крепежни елементи и декоративни детайли. Чрез тяхното комбиниране е възможно създаването на широка гама конфигурации и проекти на парапети, преградни и ограждащи конструкции - парапети за тераси и стълбища, преградни парапети. Това прави продуктите от цветни метали на Колор Метал лесни за транспорт, бързи за монтаж и сравнително евтини, поради въведената система за серийно производство.

Липса на заварки и видими заваръчни шевове

Сглобяването на алуминиевите конструкции за парапети не изисква заварки - всичките метални детайли се сглобяват по между си с помощта на специални пружинни щифтове и сглобки, а основните крепежни елементи се сглобяват с помощта на видии и винтове като само в отделни случаи е предвидено лепене. Не се налага допълнителна обработка по време на монтажа и след него. Стриктната система на производство и контрол гарантират точност на обработените детайли и тръби, както и здравина и естетика на всички продукти.

Възможност за бъдещи промени

Готовата конструкция или изделие подлежи на промяна като разширяване, преместване, промяна на конфигурацията и добавяне на нови декоративни елементи по всяко време след монтажа. Шарнирните съединения, използвани за сглобяемите парапетни системи, позволяват сглобка на елементи под произволен ъгъл.

Здравина и защита от корозия на предлаганите продукти и готови конструкции

При производството на всички аксесоари и елементи за парапетните системи се използват изключително висококачествени материали. Неръждаемите метали се тестват сред химически активни среди и агресивни условия. Основен метал за производството на парапет е неръждаема стомана. Разрешен е за приложение както в градове и по крайбрежия, така и на кораби и химически производства. Неръждаемата стомана позволява изработка освен на парапети - и на прегради, козирки, огради, покриви, перголи, готови тераси и други конструкции. Суровината е с перфектни характеристики и позволява неограничена гаранция и якост на готовите продукти. Много голям брой държави имат заложен стандарт за парапети, козирки и други конструкции които са изключително и само от неръждаема стомана.

Колор Метал изгради чрез качеството на своите продукти от неръждаема стомана имиджа на компанията в страни като Англия, Франция и Русия.

Най-евтиният и неустойчив материал е алуминия. От него фирмата произвежда детайли за сглобяем парапет, които обаче не могат да бъдат нито сертифицирани, нито гарантирани при тяхната експлоатация. Алуминиевият парапет не може да бъде приложим в активна среда. Например в големите градове, по морските крайбрежия. Също така, използването на стоманени или поцинковани елементи при неговата сглобка е недопустимо поради факта, че черната стомана (независимо как е обработена тя) встъпва в химична реакция с алуминия и води до неговото разрушаване. Този процес стартира от момента на монтажа на такъв парапет и не може да бъде спрян.

• Колор Метал предлага изпълнения на изделия по поръчка
• Практиката за започване на работа по нестандартна поръчка е следната:
  • Получаване на описание с основните размери и предназначение на детайла и количество.
  • Изготвяне в рамките на няколко работни дни на конкретен отговор с цена, срок на изпълнение и възможност за подобрения.
  • Потвърждаване на заявката и заплащането на 50% от стойността й авансово.
  • Изработка и доставка на заявката в указаният срок на място, посочено от клиента. Транспортните разходи извън страната се заплащат от Клиента, а доставката се поема от компания, посочена от него.